Reinigen

Terrassen en opritten

Lente schoonmaak bij de eerste zonnestralen? Wij zorgen ervoor dat uw terras, tuinpaden en opritten er terug als nieuw uitzien. Mos en aanslag, zelfs onkruid bezwijken onder de stralen van onze hoge druk installatie. Wij werken zonder chemicaliën, dat is beter voor het milieu. Als we merken dat er aanvulling van wit zand nodig is tussen de klinkers, dan kunnen we hier ook voor zorgen.

Bedrijfsterreinen en gebouwen

Je kan op ons ook beroep doen voor een uitgebreide oppervlaktereiniging. Zo zijn het reinigen van bedrijventerreinen, laadkades, scheidingsbanden, … klussen naar onze hand. Hiervoor beschikken we over een mobiele hoge druk unit die door 2 personen tegelijk bediend kan worden. Op deze installatie kunnen verschillende soorten spuitkoppen, vuilfrees en oppervlaktereiniger aangesloten worden zodat elke ondergrond op de juiste manier behandeld wordt.

Regenwaterput

Het hebben van een regenwaterput heeft talrijke voordelen maar vraagt ook onderhoud. Je kan zelf je steentje bijdragen door regelmatig de filter die in de regenwaterput geplaatst is (DEVAFILTER) vrij te maken van slib en bladeren die langs de regenafvoerpijp mee stromen met het regenwater.

Ook het filtersysteem dat bij de pomp hoort, moet op regelmatige basis worden gereinigd. Door de verschillende filters wordt er al een groot deel vuil uit het water gehouden maar zeker niet alles. Na verloop van tijd bevindt er zich slib en slijk op de bodem van de put, deze zorgen ervoor dat het water een bruine kleur krijgt en zelfs een onaangename geur achterlaat.

Het regelmatig reinigen van de wanden en bodem is noodzakelijk zodat je het water ten volle kan blijven benutten.

Het reinigen van de regenwaterput wordt aangeraden om de 2 jaar. Dit is een taak die je best niet zelf doet; er bevinden zich soms schadelijke gassen in de put en dit kan gevaarlijk zijn. Deze taak doen we liefst als de put (bijna) leeg is, dit om verspilling van regenwater tegen te gaan.

Rioolreiniging

Ook een riool dient regelmatig gereinigd te worden.

Door een reiniging en het verwijderen van vasthangend slib en slijk kan het water veel vlotter wegstromen. Elk rioolstelsel heeft zijn specifieke aanpak nodig, dit is afhankelijk van de diameter van de rioolbuizen.

Onze vrachtwagen is voorzien van een watertank waarop hoge druk kan worden aangesloten en beschikt over een gedeelte vacuümtank waardoor we met een zuigfunctie het slib kunnen binnentrekken en opslaan.

Voor het reinigen van de leidingen na bijvoorbeeld het aanleggen van een nieuw rioleringsnetwerk of andere werken, kan u ook bij de firma Vahaclean terecht.

Aquadrain

Wanneer jouw oprit of terras is aangelegd met een aquadrainsysteem kan dit wel eens verstopt raken door bladeren, zand, vuilresten en dergelijke.
Wij maken deze volledig vrij, nemen het afval mee en spoelen nog eens extra na.

Voor ieder reinigingswerk voorzien we zelf in water of we sluiten ons aan op het waternetwerk aanwezig op het terrein of woning. Wordt op voorhand besproken met de klant.

De tarieven voor het reinigen zijn divers, contacteer ons gerust voor een offerte op maat.