Ontstoppen

Afvoerleidingen kunnen om verschillende redenen verstoppen. Dit kan door afval, zeep, vet, kalksteen maar ook door urinesteen waarvan je hiernaast een afbeelding ziet.

Het is nu eenmaal zo dat bij gewoon huishoudelijk gebruik vuilresten zich geleidelijk aan opstapelen in de leidingen.

Een van de alarmsignalen is het minder goed weglopen na het doorspoelen van het toilet. Ook het water in bad, douche, wastafel en gootstenen loopt dan minder snel weg. Verstopte afvoeren zorgen vaak ook voor onaangename geurtjes. Wanneer deze beginnende problemen zich voordoen, neem je best al contact op met ons. Zo vermijd je onnodige kosten van een dringende ontstopping.

Je kan zelf preventief initiatief nemen door regelmatig de toezichtputten van de afvoerleiding te controleren.

Als je vastgekoekt materiaal vindt, dan is het tijd om in te grijpen. Zelf het probleem verhelpen en de handen uit de mouwen steken kan maar elk probleem heeft een specifieke aanpak nodig en meestal doe je meer slecht dan goed.

Het gebruik maken van chemische middelen moet je echt vermijden, deze zijn slechts een lapmiddel en zijn schadelijk voor mens en milieu. Deze bijtende ( corrosieve ) producten tasten de rubberen dichting van je afvoerbuis onherstelbaar aan waardoor deze begint te lekken met alle gevolgen van dien.

Een verstopping komt nooit op het juiste moment. Maar als je weet dat je ten allen tijde beroep kan doen op de firma Vahaclean geeft je dat misschien een geruster gevoel. Wij zijn 24/7 beschikbaar op het nummer van Bart Van Hauwe: 0468/22 59 85 of op het nummer van de permanentie: 0468/22 58 65.

Voor een ontstopping werken wij met richtprijzen omdat de duurtijd moeilijk in te schatten is. De prijs kan toenemen wanneer de ontstoppingen buiten de normale uren plaatsvinden maar ook bij dringende interventies.